10 d'octubre de 2017

Cicle de formacions sobre el Geoparc

El Geoparc de la Catalunya Central engega un programa anual de formacions per aprofundir-ne el coneixement i donar eines per incorporar el relat en les diferents activitats, amb l’objectiu d’anar teixint la xarxa de col·laboració arreu del territori, un dels principals punts forts que promouen els Geoparcs Mundials de la Unesco.

Aquestes formacions són obertes a tothom, i poden resultar especialment interessants a les entitats públiques i empreses privades que vulguin esdevenir col·laboradors del Geoparc.

La primera formació, de “Creació de Producte Geoparc”, a més a més forma part del Programa pel Compromís per la Sostenibilitat i Adhesió al Geoparc i per tant totes les empreses que formen part del programa han d’assistir-hi.

FORMACIÓ 1: Creació de Producte Geoparc | 10 juliol

El geoturisme és la principal eina que té un Geoparc per desenvolupar una estratègia sostenible que aglutini gran part dels recursos que disposa el territori. La manera com aquest geoturisme arriba al públic visitant en gran mesura és a partir de la creació de “Producte Geoparc”. La sessió comptarà amb exemples d’èxit de diferents Geoparcs així com una sessió sobre l’experiència d’una de les empreses del mateix territori. També s’explicarà el procediment d’avaluació que es seguirà a partir d’ara i que completarà el procés per acreditar les empreses col·laboradores del Geoparc que formen part del Programa pel Compromís per la Sostenibilitat i Adhesió al Geoparc.

Inscripció Formació 1

FORMACIÓ 2: L’estratègia del geoturisme. La geología com a artista convidada | 25 setembre

Actualment un bon nombre dels principals destins turístics del món tenen com a eix central un element geològic (volcans, dinosaures, muntanyes, formacions rocoses, cascades, estructures geològiques, mines,…). Sovint, però, el que arriba al visitant va poc més enllà de la fascinació estètica del paisatge. Els Geoparcs doten aquest paisatge d’un contingut fins ara poc explotat i creen al seu entorn una estratègia de desenvolupament. Aquesta sessió permetrà conèixer l’experiència de la Garrotxa, on s’ha construït un discurs i un seguit d’activitats i programes al voltant d’aquests elements del patrimoni geològic que genera cada dia més interès.

Inscripció Formació 2

FORMACIÓ 3: Les roques no mosseguen. Claus bàsiques per explicar la geologia de casa | 29 novembre

Són moltes les empreses del territori que actualment desenvolupen la seva activitat basant-se en un model sostenible i amb gran cura del patrimoni i l’entorn. El Geoparc és un instrument amb la capacitat de projectar aquests recursos a una escala internacional i contribuir a la seva consolidació. En molts casos, a més, les diferents activitats econòmiques poden incorporar la geologia de proximitat al seu discurs d’una manera efectiva i senzilla. Aquesta sessió taller proposarà activitats i recursos a l’abast dels assistents per incorporar-la al relat propi i complementar així la seva oferta.

Inscripció Formació 3

Els distintius de qualitat del Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralFogons del BagesEstrella MichelinEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Biosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba