10 d'octubre de 2017

Cicle de sortides pel Geoparc

El cicle de sortides combina la visita a diferents punt d’interès històric, arquitectònic,  cultural, natural o a productors o elaboradors artesanals, amb el relat sobre el rerefons geològic per visualitzar el gran potencial del geoturisme en el marc dels Geoparcs Mundials de la UNESCO.

Un Geoparc és un territori amb una geologia de rellevància mundial, i on aquesta geologia ha condicionat la història, la cultura i el desenvolupament del territori al llarg de la seva història. Un dels objectius principals del Geoparc és el desenvolupament sostenible del territori mitjançant el geoturisme.

La designació de Geoparc Mundial UNESCO és una oportunitat excel·lent per impulsar de manera definitiva aquest filosofia en el nostre territori. No cal dir que el segell UNESCO, d’enorme prestigi i projecció internacional en el món, avala aquesta aposta i ens ofereix el repte d’aprofitar-ho per projectar aquells valors que compartiu amb el projecte sota la marca UNESCO.

SORTIDA 1: Les Valls del Montcau, el Geoparc marítim | 21 juny

Aquesta ruta discorre per l’antic ventall de Sant Llorenç del Munt endinsant-se al mar de l’Eocè, des del Coll d’Estenalles fins a Navarcles. Geologia i història van de la mà en aquest itinerari, que mostra un dels espais geològics més importants del Geoparc i  importants punts d’interès històric i turístic del territori.

Inscripció Sortida 1

SORTIDA 2: Les formes del Geoparc, seguint la riera de Rajadell  | 12 setembre

Itinerari pel sector sud-oest del Geoparc on es poden veure algunes de les formes de relleu més impressionants. Paisatge agrícola i noves propostes geoturístiques aprofitant el gran potencial del patrimoni històric i industrial.

(Sortida en el marc del Programa PIT-CI Geoparc)

SORTIDA 3: El Geoparc del vi i la sal, seguint la Gavarresa | 30 octubre

El vi i la sal formen part de l’ànima del Geoparc, amb una clara vinculació amb la història geològica del territori. L’enoturisme és una de les propostes geoturístiques més potents, molt present en el paisatge de la zona, entre el qual les sals també hi reclamen protagonisme.

Inscripció Sortida 3

SORTIDA 4: El Geoparc ignasià, de Montserrat a Manresa | 14 novembre

Recorregut que descobrirà els elements geoturístics de la zona de Collbató, seguint després riu amunt per anar a trobar diferents punts de la ruta ignasiana fins a Manresa.

Inscripció Sortida 4

Els distintius de qualitat del Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralFogons del BagesEstrella MichelinEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Biosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba