Accés a professionals

MAIG

 

05/05/2018 – Sortida Geològica per Navàs “Sant Cugat del Racó i Castelladral”

Us convidem a la propera sortida geològica guiada pels professor Josep M. Mata. Es tracta d´un recorregut geològic circular. Aquest s´efectuarà íntegrament pel terme municipal de Navàs. S’anirà des de Sant Cugat del Racó cap a l´antiga capçalera municipal, el poble de Castelladral. Finalment, es retornarà a l´indret d´inici del recorregut, a Sant Cugat del Racó. En tot el recorregut  s´aniran trobant afloraments dels materials cenozoics que reblen la Depressió Geològica de l´Ebre, per on situa el Geoparc de la Catalunya Central.

Inscripcions


 

 

 

 ABRIL

 

28/04/2018 – Fira Alicia’t a Món Sant Benet

El proper cap de setmana 28 i 29 d’abril torna l’edició de la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, Alicia’t al Món Sant Benet. Aquest any el programa és molt interessant i està ple d’activitats per a totes les edats i interessos. Consta de: Tallers demostratius i participatius, Cuiners/eres convidats, Tastos guiats, Espectacles familiars, Visites Monestir, Presentacions territoris, Taller Compro i cuino, Jocs per la quitxalla i molt més!

Informació


25/04/2018 – Empreses visitables del Rebost: Fet al Bages (FB1)

El proper 25 d’abril es farà la primera trobada d’empreses visitables del Rebost del Bages al Mas Urpina a St. Salvador de Guardiola. Fet al Bages és una iniciativa del Rebost del Bages que pretén impulsar la creació d’experiències gastronòmiques a traves de les visites a explotacions agrícoles i ramaderes, així com a obradors de productes agroalimentaris. L’objectiu és consolidar un calendari regular anual de visites fixes a productors o elaboradors. En aquest primer any es preveu realitzar una sèrie de tallers i assessoraments a les empreses que vulguin adherir-se per tal d’ajudar-les en tot allò que faci falta perquè puguin oferir una experiència turística al visitant i acabar l’any amb un mínim d’empreses visitables que ens permeti editar un fulletó i integrar la seva oferta a la flamant nova fulleteria gastronòmica de la comarca.

Inscripcions


23/04/2018 – 1a Sessió del Biosphere 2018 (B1)

1a sessió del Compromís per la Sostenibilitat i Adhesió al Geoparc on s’introduirà el nou sistema de qualitat i sostenibilitat turística. La sessió es realitza a la sala de formació de la Biblioteca de la UPC i servirà als participants per donar-se d’alta a la plataforma online del Biosphere.

Inscripcions


 

 

20/04/2018 – B-Travel: Saló del turisme

Els dies 22, 21 i 22 d’abril de 2018 s’ha realitzat la Fira de Turisme més important de Catalunya, el B-Travel. Podeu vistar la fira divendres i dissabte de 10h a 20h i diumenge de 10h a 18h.al Palau 8 del recinte de Montjuïc, de Barcelona.

Informació

 


16/04/2018 – 2a reunió tècnica amb els municipis (RT2)

Us convoquem per la segona reunió tècnica de Bages Turisme el proper 16 d’abril de 9.30h a 11h a l’Ajuntament de Rajadell, situat al seu nucli antic. En aquesta segona reunió es presentarà el projecte de la nova Guia de viatge del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i s’analitzaran les principals accions a desenvolupar durant el 2on trimestre.

Inscripcions

 


 

15/04/2018 – Sortida Geològica per Artés ” El Matacans d’Artés”

Us convidem a la propera sortida geològica guiada pels professor Josep M. Mata i Josep Girabalt per Artés. Per endinsar-nos en ple Eocè, un període de fa entre 50 i 37 milions d’anys, quan la Catalunya Central era en un braç de mar obert a l’Atlàntic i el Mediterrani s’assemblava a l’actual Carib. Amb un clima tropical que provocava que en zones poc profundes creixien esculls coral•lins, com el que trobem a les Coves del Toll de Moià. Com a qualsevol mar, al seu fons s’anaven acumulant capes dels sediments aportats pels rius. Mentrestant, al nord, el Pirineu s’estava formant. Tot plegat, la història fascinant d’un mar interior que podràs conèixer una mica més en aquesta sortida per Artés.

Inscripcions

 


15/04/2018 – Marxa Pelegrí Montserrat-Manresa

S’està preparanta la quarta edició la Marxa del Pelegrí, pel proper15 d’abril. L’Ajuntament de Manresa juntament amb el Consell Comarcal del Bages i els ajuntamentsels de Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, tamé amb altres entitats i empreses del territori. Es tracta de 26 km de caminada entre Montserrat i Manresa, que va néixer amb voluntat d’impulsar l’últim tram del Camí Ignasià, dins el projecte Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l’estada d´Ignasi de Loiola al municipi.

Inscripcions

 


11/04/2018 – 3a sessió del Programa de Punts d’Informació Turística i Centres col•laboradors del Geoparc (P3)

Us informem que la 3a sessió del PIT 2018 serà el proper 09/04/2018 de 9.30 h a 13.30 h. a la Sala Gòtica de la Seu de Manresa. En aquesta trobada hi haurà una sessió teòrico-pràctica motivacional. Es farà un treball en grups. Es presentarà un dels projectes qua s’està treballant desde diferents àmbits administratius i finalment es farà una visita de l’espai.

 


09/04/2018 – 4a reunió de la Taula de l’Oli (O4)

Us informem que el proper 9 d’abril es preveu fer la quarta reunió de la Taula de l’Oli d’aquest any al Celler Collbaix a les 9:30h del matí. Es farà una visita a les oliveres i a la finca. La Taula de l’Oli es reunirà i parlarà de diferents temes interns com formacions i temes organitzatius. La reunió acabarà amb un tast tècnic d’olis a fi de crear un protocòl de tast propi de la Taula de l’Oli del Bages.

 


04/04/2018 – 2a sortida del Geoparc: “Les serres amb cor de sal, a través del riu Llobregat” (GS2)

Aquesta ruta recorre la zona entre Sallent i Balsareny que presenta un gran número de fenòmens tectònics que marquen la fi del Pla de Bages i donen pas a l’orografia molt més complicada que caracteritza la meitat nord del Geoparc. Al seu subsòl s’hi concentra gran quantitat de sal que ha set explotada els últims decennis. La ruta combina amb una oferta que inclou un patrimoni cultural, arquitectònic i històric de gran rellevància, seguint el curs del riu Llobregat.

Inscripcions

 


 

MARÇ

 

24/03/2018 – Acte promocional Taula de l’Oli al Mercat de Puigmercadal

Us informem que la Taula de l’Oli farà el proper 24 de març, al Mercat de Puigmercadal una presentació d’Olis del Bages. Aquesta Acció promocional anirà lligada amb uns tasts d’oli per als assistents, la oportunitat de comprar els preuats olis que tenim a la comarca al mateix mercat i provar “tapes” que es cuinaran al mercat amb aquests olis. La participació és oberta a tothom i gratuïta.

 


 

22/03/2018 – Presentació de la fulleteria de Turisme Gastronòmic de Bages Turisme

Bages Turisme presentarà la seva nova fulleteria de turisme gastronòmic on el Bages explica la seva excel·lent oferta de restauració i d’experiències gastronòmiques, on el vi i l’oli són els principals protagonistes. Serà la primera vegada on la nostra comarca es mostrarà com una destinació on gaudir d’experiències gastronòmiques en algun dels excel·lents restaurants que aposten per producte i cuina de la terra, (entre ells, un restaurant amb estrella Michelin), cellers d’oli, cellers de vi de la DO Pla de Bages, experiències oleoturístiques i enoturístiques, així com els productes de proximitat i de qualitat del Rebost del Bages. Aquesta hauria de ser una jornada de celebració de tota la comunitat turística de la comarca a fi de projectar una imatge de destinació turística atractiva i en expansió.

Inscripcions


 

15/03/2018 – Període obert d’inscripció a “Fet al Bages”: visites a productors i elaboradors agroalimentaris

INSCRIPCIONS OBERTES: Aquesta iniciativa del Rebost del Bages pretén impulsar la creació d’experiències gastronòmiques a traves de les visites a explotacions agrícoles i ramaderes, així com a obradors de productes agroalimentaris. L’objectiu és consolidar un calendari regular anual de visites fixes a productors o elaboradors. En aquest 1er any es preveu realitzar una sèrie de tallers i assessoraments a les empreses que vulguin adherir-se per tal d’ajudar-les en tot allò que faci falta perquè puguin oferir una experiència turística al visitant i acabar l’any amb un mínim d’empreses visitables que ens permeti editar un fulletó i integrar la seva oferta als gairebé 80 Punts d’Informació Turística de la comarca.

Inscripcions


 

14/03/2018 – 2a sessió del Programa de Punts d’Informació Turística i Centres col•laboradors del Geoparc (P2)(G2)

Us informem que la 2a sessió del PIT 2018 serà el proper 14/03/2018 de 9.30 h a 13.30 h. Tindrà lloc al Museu del Maquis i a Cal Segudet, Castellnou de Bages. Es farà una presentació del Geoparc. Radiografia turística de la Comarca i descoberta d’eines (www.bagesturisme.cat). Es farà un treball en grups. Es presentarà un dels projectes del Consell Comarcal: el Rebost del Bages i es faran visites tant al Museu dels Maquis com a Cal Segudet.

Inscripcions


 

13/03/2018 – Acte provincial d’entrega distintius Biosphere 2017 (Diputació Barcelona)

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han organitzat un acte de lliurament del distintiu a l’adhesió al Compromís de Sostenibilitat BIOSPHERE 2017 a les empreses i serveis turístics de la província de Barcelona. Aquest acte tindrà lloc el proper dimarts 13 de març de 2018 a la Casa Llotja de Mar (Barcelona), a les 11:30h. Hi són convidats aquells qui han superat satisfactòriament el procés d’auditoria i formació durant el 2017. El Compromís de Sostenibilitat BIOSPHERE substitueix al programa SICTED i en ser el primer any d’implantació s’ha volgut realitzar un gran acte que comptarà amb l’assistència de tots els agents que hi han pres part.

Inscripcions


 

10/03/2018 – Sortida pels guanyadors de les Olimpíades de Geologia a Catalunya

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han organitzat un acte de lliurament del distintiu a l’adhesió al Compromís de Sostenibilitat BIOSPHERE 2017 a les empreses i serveis turístics de la província de Barcelona. Aquest acte tindrà lloc el proper dimarts 13 de març de 2018 a la Casa Llotja de Mar (Barcelona), a les 11:30h. Hi són convidats aquells qui han superat satisfactòriament el procés d’auditoria i formació durant el 2017. El Compromís de Sostenibilitat BIOSPHERE substitueix al programa SICTED i en ser el primer any d’implantació s’ha volgut realitzar un gran acte que comptarà amb l’assistència de tots els agents que hi han pres part.

 


08/03/2018 – Reunió de coordinació amb els agents turístics participants a les Sortides del Geoparc 2018

Aquest 2018 s’ha programat la segona edició del cicle de sortides del Geoparc. El proper dijous 8 de març es convocarà als agents públics i privats que hi ha en els diferents itineraris previstos per poder coordinar les sortides i oferir un programa el més complert possible. Son sortides adreçades principalment a agents turístics i professionals que vulguin conèixer més a fons el territori i les propostes i recursos que ofereix. Les sortides combinaran la visita a diferents punt d’interès històric, arquitectònic, cultural, natural o a productors i elaboradors artesanals, amb el relat de la història geològica. Permetran visualitzar el gran potencial del turisme en el marc dels Geoparcs Mundials de la UNESCO.

 


06/03/2018 – 3a reunió de la Taula de l’Oli (O3)

El proper 6 de març es preveu fer la tercera reunió de la Taula de l’Oli d’aquest any. La trobada serà a l’Oller del Mas a les 9:30h del matí. Es decidiran diferents temes organitzatius de la mateixa Taula i es concretaran accions de col·laboració amb altres associacions de la comarca. La reunió acabarà amb un tast tècnic d’olis a fi de crear un protocol de tast propi de la Taula de l’Oli del Bages.

 


 

05/03/2018 – 1a sortida del Geoparc: del mar a l’estany, el Geoparc al Moianès (GS1)

Aquesta ruta recorre alguns dels elements geològics més singulars que hi ha al Geoparc, com són les Coves del Toll de Moià i l’Estany. És una ruta que permet visitar els records del mar, llacs i estany que s’han succeït allà al llarg dels últims milions d’anys. Les rutes i visites guiades proporcionen una oferta turística que es complementa amb l’important patrimoni històric i arquitectònic d’aquestes poblacions. Cal fer inscripció.

Inscripcions

 


FEBRER

 

26/02/2018 – 1a sessió plenària de Bages Turisme (PL1)

Presentació de la nova guia gastronòmica del Rebost del Bages “Els tomàquets del Bages a la cuina” el proper 26 de febrer a les 9.30h a les instal·lacions de la Fundació Alícia a Món Sant Benet, de la mà dels experts de la Fundació Alícia. Tal i com recull la guia, a la nostra comarca, el terrer és generós i per això es diu que el Bages és terra d’horta. Amb el pas dels segles, les verdures i hortalisses han anat conformant una cuina rica, variada i plena de color. Tenim esplèndides cols a l’hivern i delicades albergínies blanques a l’estiu. Som una terra rica en vins de prestigi de varietats autòctones i olis d’oliva verge extra d’allò més singulars. Però el més esperat sens dubte i l’alegria de cada estiu és la nostra joia més preuada: el tomàquet.

 


 

26/02/2018 – Presentació de la nova guia del Rebost del Bages: “Els tomàquets del Bages a la cuina”

Presentació de la nova guia gastronòmica del Rebost del Bages “Els tomàquets del Bages a la cuina” el proper 26 de febrer a les 9.30h a les instal·lacions de la Fundació Alícia a Món Sant Benet, de la mà dels experts de la Fundació Alícia. Tal i com recull la guia, a la nostra comarca, el terrer és generós i per això es diu que el Bages és terra d’horta. Amb el pas dels segles, les verdures i hortalisses han anat conformant una cuina rica, variada i plena de color. Tenim esplèndides cols a l’hivern i delicades albergínies blanques a l’estiu. Som una terra rica en vins de prestigi de varietats autòctones i olis d’oliva verge extra d’allò més singulars. Però el més esperat sens dubte i l’alegria de cada estiu és la nostra joia més preuada: el tomàquet.

Inscripcions


GENER

 

29/01/2018 – Comissió executiva de Bages Turisme (CE1)

Reunió ordinària dels membres de la Comissió Executiva de Bages Turisme on està previst realitzar el seguiment del Pla de Treball 2018, repassar les accions realitzades durant el darrer trimestre del 2017, informar de notícies d’interès relacionades amb el sector turístic i detallar les actuacions més importants relacionades amb el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

 


29/01/2018 – Presentació del TDS a allotjaments turístics

Us convidem a la propera presentació d’un nou servei de la Diputació de Barcelona per la gestió de l’ocupació d’allotjaments turístics: TDS Barcelona el dilluns 29 de gener a les 10h a la seu del Consell Comarcal del Bages, Muralla Sant Domènec, 24 (3a planta). El Tourist Data System (TDS) és una nova plataforma de gestió de l’ocupació i dels preus on-line pels establiments d’allotjament turístic del Bages. Durant la sessió s’exposarà el funcionament de la nova eina que s’ha implantat a la Costa Brava i a la Costa Daurada, i el procés d’adhesió per poder participar-hi.

Inscripcions

 


29/01/2018 – Presentació del primer document del Pla Director del Geoparc de la Catalunya Central

Presentació del document resultat de la primera fase d’elaboració del Pla Director del Geoparc de la Catalunya Central on han participat uns 100 agents de tot el territori amb responsables polítics, tècnics, restauradors, hotelers, guies, informadors, gestors d’equipaments turístics, productors i elaboradors agroalimentaris i representants d’associacions i col·lectius vinculats amb el turisme, entre d’altres. La presentació del document la farà l’empresa consultora Quaderna, encarregada d’elaborar el Pla Director del Geoparc de la Catalunya Central. La presentació és oberta al públic en general i es realitzarà al Consell Comarcal del Bages. Cal inscriure’s al formulari habilitat.

Inscripcions


24/01/2018 – Reunió amb explotacions agrícoles i ramaders visitables per iniciar el “Fet al Bages”

Us convidem el proper dimecres 24 de gener del 2018 a les 16.30h al Celler Heretat Oller del Mas a una sessió per potenciar el vostre establiment com a empresa visitable del Rebost del Bages. Coneixerem de primera mà les experiències com a explotacions visitables d’una formatgeria, i un celler de vi i d’oli. L’objectiu de la jornada és posar les bases per a la creació d’experiències turístiques a la vostra finca o obrador. Si voleu conèixer més sobre el tema. Inscriviu-vos per confirmar la vostra participació.

 


22/01/2018 – Presentació dels programes PIT 2018 i compromís per la sostenibilitat Biosphere-Geoparc 2018

Us convidem a una doble presentació dels programes “Punts d’Informació Turística (PIT)” i “Biosphere, turisme responsable” i “Adhesió al Geoparc” el proper dilluns 22 de gener de 2018 a les 9.30h al Restaurant Mas de la Sala de Sallent (veure mapa).

Inscripcions

 


17/01/2018 – Reunió de la Taula de l’Oli

Us convidem el proper dimecres 17 de gener del 2018 a les 9.30h a Abadal a una Sessió per reactivar la Taula de l’Oli, amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà el nou fulletó d’experiències gastronòmiques amb l’oleoturisme com a protagonista, elaborar unes propostes de treball i presentar una iniciativa de promoció de l’Oli del Bages al Mercat del Puigmercadal de Manresa. Inscriviu-vos per confirmar la vostra participació.

Inscripcions

Els distintius de qualitat del Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralFogons del BagesEstrella MichelinEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Biosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba