El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. El seu traçat uneix la muntanya de Montserrat i els Pirineus, passant per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès, Osona i el Ripollès, en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

L’etapa pel Bages s’inicia des del Monestir de Montserrat baixant per carretera fins a Santa Cecília de Montserrat. Tot seguit es segueix per una pista a través del GR4, fins a entrar a Castellgalí. Es segueixen diferents pistes per arribar a la ciutat de Manresa i posteriorment enfilar-se cap a la Mare de Déu de la Salut, seguint la ruta cap a les Brucardes, Navarcles i acabant per pistes fins arribar a Artés.

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps.

A dia d’avui, aquest recorregut ja transitat pels nostres avantpassats s’omple de caminadors, excursionistes i ciclistes que es proposen cobrir els seus prop de 300 quilòmetres, de nord a sud o de sud a nord; íntegrament, per etapes de pocs dies o bé per trams d’una sola jornada. Les seves passes o pedalades contribueixen a escampar, encara més, el coneixement d’aquestes obres mil·lenàries.

Distància recorreguda: 39 km
Altura màxima: 682m
Ascenció acumulada: 1300m

Consulta el recorregut de l’etapa 1 del Camí Oliba pel seu pas pel Bages en BTT

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Els camins del Bages