Un viatge apassionant i evocador a la nostra història rural a les Casas de Matamargó

Descobreix la historia d’una majestuosa masia pairal, exponent del cultiu de la vinya i la producció de vi, transcorrent per a diversos d’espais originals que et transportaran als segles XVIII i XIX.

La museïtzació de Les Casas de Matamargó aproxima al visitant a les vivències i anècdotes dels seus influents propietaris, la família Casas, i de la trentena de treballadors que vivien a la masia (criades, mossos, artesans, minyones, masovers, etc), i a partir dels relats de la seva gent, observin el patrimoni que se’n conserva i sentin la natura que l’envolta.

Amb més de 15 espais i exteriors on passejar, la visita guiada avança per la ferreria, el cobert de maquinària agrícola, la fusteria, la sala d’apicultura, la premsa de vi (una de les més grans de Catalunya), la masoveria, la capella, l’entrada de la casa pairal, l’einer, el rebost, l’embotellador d’aigua, la sala d’exposició i documentació, etc.

 

Més informació i reserves

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Estrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralSICTEDBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià