Del foc a les espurnes

El juliol de 1998, un gran incendi forestal devastava prop de 30.000 ha. de bosc i de conreu al Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra. Vint anys després d’aquell desastre, aquesta terra ha vist aparèixer unes espurnes que han pres dimensió barroca.

Espurnes Barroques es presenta com un festival de Música i Experiències al Territori Barroc. Al llarg de 4 caps de setmana, a cavall dels mesos de maig i juny, diversos enclavaments barrocs de primera índole acolliran concerts de música barroca. I aquestes experiències sonores es lligaran amb visites, gastronomia, tallers i tota altra mena d’activitats dissenyades específicament per a l’ocasió.

Quin miracle! Salvant el pas del temps, les desamortitzacions del segle XIX, la fúria iconoclasta dels primers anys de la Guerra Civil… hi ha un indret a la Catalunya Central que ha conservat importants vestigis barrocs. Format per 9 municipis (de 4 comarques, 2 províncies i 2 bisbats diferents), el Territori Barroc us obre les portes perquè us meravelleu amb el seu patrimoni.

Ben a prop del Centre Geogràfic de Catalunya, els municipis de Riner, Pujalt, La Molsosa, Sant Mateu de Bages, Súria, Estaràs, Pinós, Calonge de Segarra, Sant Ramon… conformen una taca contínua en el mapa que no entén de divisions territorials. Amb El Miracle com a corona, les seves esglésies, places, molins, pintures, cases, hotels i restaurants us esperen amb els braços oberts. Us perdreu la llum daurada dels seus camps i dels seus retaules?

 

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià