La Festa Major de Manresa, que se celebra a finals d’agost, s’ha convertit en una festa de final de vacances amb una participació multitudinària en molts dels seus actes.
L’orígen de la Festa Major cal anar a buscar-lo a l’any 1372, quan arribaren els Cossos Sants (reliquies de Santa Agnès, Sant Fruitós i Sant Maurici) de Santfruitós de Bages a manresa i que s’han convertit en els patrons de la ciutat.
Els actes tradicionals de la Festa Major són el Pregó, cercavila amb els gegants, nans i imatgeria de la ciutat, la tronada a la Plaça Major, el castell de focs, l’ofici solemne – al qual assisteixen les autoritats en comitiva des de l’Ajuntament – o el correfoc, un dels més llargs i importants de Catalunya i que compta amb personatges com la Víbria, el Bou de fusta i les colles de diables. Durant més d’una setmana Manresa s’omple de música, festa, gresca i molta animació!

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Estrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralSICTEDBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià