La Fira de tardor de Navàs, com la seva germana de primavera, neix el 1933 com una fira de comerç, que el 1982 reorienta cap a l’artesania, i a la qual, en els darrers anys s’hi ha sumat la promoció de productes ecològics i la mostra de la verema. En aquest sentit, destaca la mostra de verema i productes ecològics que se celebra durant tot el dissabte a la Plaça de l’Església. Al llarg de tot el dia, s’hi pot gaudir de diverses activitats, com assistir a la presentació i degustació de vins ecològics, xafada de raïms, obtenció del most i elaboració de vi bullit, participar al concurs de beure amb porró, gaudir de música en directe… Al vespre, se celebra un sopar amb productes ecològics i de proximitat, que es combina amb vins locals o de proximitat, i s’amenitza amb música en directe.

Durant el diumenge, a la Plaça de l’Ajuntament s’hi munten parades d’artesans, jocs infantils, tallers demostratius (ceràmica, pintura, joieria, escloper, cisteller, alimentació). També s’organitzen activitats paral·leles, com la trobada de puntaires, la roda d’esbarts, una audició de sardanes, una exposició d’artistes locals, desfilades, berenar popular….

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià