En el marc de la Fira de Tardor, des del 2014 a Navàs s’organitza la Mostra de verema i productes ecològics a la plaça de l’Església. Podeu gaudir de l’entorn ambientat amb maquinària antiga, una exposició d’eines per treballar la terra i la vinya, ceps decorats, i una gran diversitat de productes i aviram ecològics.

Es comença la jornada amb un esmorzar de verema, on no hi falten botifarres i pa amb tomàquet, i on també es pot degustar mel, formatge, oli… Es segueix amb una caminada entre vinyes, on els mateixos vinyataires expliquen característiques del seu vi, tot contemplant antigues tines, maquinària i estris avui caiguts en desús i els nous instrumentals que fan les tasques avui més fàcils.

Al llarg de tot el dia, a la plaça de l’Església es pot gaudir de diverses activitats, com assistir a la presentació i degustació de vins ecològics, viure en directe les demostracions de talla de troncs, xafar raïms, obtenció del most i elaboració de vi bullit, participar al concurs de beure amb porró, gaudir de música en directe…

Vine a conèixer el passat vitivinícola de Navàs!

 

 

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Els camins del Bages