Us agraden els ocells? sabeu com s’estudien i  per què s’anellen? Veniu a descobir-ho amb un expert ornitòleg!

Per tal d’estudiar els ocells molts són anellats al niu quan són pollets, la qual cosa és molt valuosa ja que dóna una informació molt precisa de la seva edat i el seu origen. El mètode més utilitzat per anellar ocells completament crescuts és la xarxa japonesa, de malla molt fina que es col·loca verticalment i que és especialment dissenyada per agafar els ocells quan volen. Aquest mètode és molt efectiu, però els ocells només poden ser extrets de la xarxa amb seguretat per anelladors experimentats. En aquest taller tindreu la oportunitat de veure de ben aprop aquest procés i els diversos ocells hivenants dels aiguamolls de la Corbatera de Sallent.

Els aiguamolls de la Corbatera es localitzen en un indret on el riu Llobregat presenta una colla de peculiaritats. En primer lloc, el riu entra en una extensió de terrenys plans. Això provoca que l’aigua discorri lentament i suau a causa de l’escàs desnivell. Cal destacar a més la presència de força varietat d’hàbitats en ben poca superfície: bosc de ribera autòcton ben conservat (àlbers, freixes i salzes), pinedes de pi pinyoner, retalls de roureda, talusos de margues vermelles, sorrals, codolars i una gran extensió de canyissar i boga.

l’activitat s’inicia amb la trobada amb el guia a les 9 del matí a l’espai d’aparcament a tocar dels aiguamolls, desplaçament a peu uns 600 mts i arribada al espai natural de la Corbatera i inici de l’activitat

Més informació i reserves online a www. Sallentturisme.cat

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Els camins del Bages