Labels des Bages

Désolé, cet article est seulement disponible en Catalan.

El segell Biosphere és una certificació voluntària i independent que suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació.

Carta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

Carta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

La Carta Europea de Turisme Sostenible està orientada al desenvolupament d’una activitat turística sostenible i en equilibri amb les necessitats dels visitants, la població local i les empreses turístiques del territori.

DO Pla de Bages

DO Pla de Bages

La denominació d’origen Pla de Bages és el distintiu que agrupa una dotzena de cellers hereus de la llarga tradició vitivinícola de la que va ser, al segle XIX, la comarca amb més vinya de Catalunya. El Bages és una terra de vins negres i generosos, amb una varietat autòctona que, paradoxalment, és un blanc fresc i afruitat: el picapoll.

El Rebost del Bages

El Rebost del Bages

Aquest projecte agrupa els productes agroalimentaris autòctons o locals, amb una marcada singularitat per raó de la climatologia, l’orografia o el tipus de terra del Bages. Constitueix una ferma aposta de la comarca i dels seus productors per una alimentació i una gastronomia de proximitat i d’una gran qualitat.

Geoparc de la Catalunya Central

Geoparc de la Catalunya Central

Es tracta del primer geoparc de Catalunya, amb una cinquantena de punts d’interès sota el denominador comú del geoturisme. El Geoparc agrupa una oferta de qualitat que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia. La història també es pot llegir per mitjà de les pedres i els paisatges que ens envolten.

SICTED

SICTED

Una quarantena d’empreses i entitats del Bages estan adherides al Sistema Integral de Calidad Turística en Destino, que garanteix un alt nivell de qualitat en els serveis oferts al turista, fet que culmina amb el distintiu “Compromís de Qualitat Turística”.

Grands chemins des Bages

3 monts

3 monts

És un itinerari de baixa muntanya, molt poc tècnic, entre els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat. S’endinsa per racons desconeguts fins a punts emblemàtics de la Catalunya prelitoral, amb un mosaic de paisatges singulars i una forta petjada cultural.

Camí de Sant Jaume

Camí de Sant Jaume

El Camí de Sant Jaume porta cada any centenars de milers de persones a Santiago de Compostel·la. És el camí de pelegrinatge per excel·lència, i al Bages coincideix amb el Camí Oliba (GR-151), amb el qual es troba a la comarca d’Osona.

Camí Ignasià

Camí Ignasià

Recrea la ruta que, l’any 1522, va conduir Sant Ignasi de Loiola des del País Basc fins a Manresa. El seu pelegrinatge fins a Terra Santa va fer un recés d’onze mesos a Manresa, des d’on va formular els seus Exercicis Espirituals. Avui, aquest camí és un viatge interior per a milers de pelegrins.

Camí Oliba

Camí Oliba

És un sender de gran recorregut (GR-151) entre Montserrat i els Pirineus que pren com a eix temàtic l’art romànic i s’inspira en la gura d’un dels seus grans precursors, el bisbe i abat Oliba. Relliga el paisatge, la gastronomia, la tradició i l’oferta turística de la Catalunya interior.

Restauration

Les labels de qualité des Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

Les routes de Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba