Oenotourisme et gastronomie

La Denominació d’Origen Pla de Bages és el distintiu que agrupa catorze cellers hareus de la llarga tradició vitivinícola de la que va ser, al segle XIX, la comarca amb més vinya de Catalunya. El Bages és una terra de vins negres i generosos, amb una vareitat autòctona que, paradoxalment, és un blanc fresc i afruitat: el picapoll.

El Bagés és també un territori d’oliveres amb història ja que el conreu de l’olivera es remunta a temps remots i així ho evidencien certs vestigis que ens demostren la tradició d’aquest cultiu i l’obtenció d’oli al territori: premses d’oli, cups de pedra, pedres de molí, construccions de pedra seca, pedres de premesa , entre d’altres.

Lire la suite

Les labels de qualité des Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)

Les routes de Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba