El restaurant Masia el Casot és una típica masia catalana els orígens de la qual es remunten a 1780, dedicada a conrear la terra i a cuidar animals per a consum propi. En els anys seixanta es va restaurar i va convertir en una casa on a més d’elaborar el famós mató de Montserrat, es feien també menjas per a tot aquell que s’acostés.
La cuina del Restaurant Masia del Casot, és la típica cuina catalana, elaborada amb productes de la terra, senzills i de bona qualitat. Destaquen la escudella i carn d’olla, els canelones de lAvia Elena fets de la forma més tradicional, els cigrons emmascarats amb butifarra negra i les mongetes seques amb cansalada . Mereixen esment especial les carns a la brasa cuinades en una barbacoa exterior amb llenya d’alzina que cuida amb especial cura l’avi Manel .
Però potser la nostra especialitat sigui la “calçotada”. A la Masia del Casot portem molts anys oferint amb èxit aquesta tradicional apat i és una excel•lent oportunitat per a viure una mica més que un menjar: una experiència on un grup d’amics o familiars pot passar un excel•lent dia, doncs menjar calçots és alguna cosauna més que degustar-los, és festa, i és alegria.

Finalment en les postres, no s’ha de deixar de provar el famós mató de Montserrat elaborat en el propi poble de Marganell: Entre la resta de postres destaca la tradicional crema catalana amb recepta pròpia de la Masia i el típic music.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

SICTEDGeoparc de la Catalunya CentralFogons del BagesEstrella MichelinEl Rebost del BagesDO Pla de BagesCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Biosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí IgnasiàCamí Oliba