El Camí Ignasià, impulsat per la Companyia de Jesús, recorre el pelegrinatge que va fer Sant Ignasi de Loiola l’any 1522, des de la seva terra natal a Azpeitia, fins a Manresa, on hi va fer estada durant 11 mesos. Aquest camí, i la posterior estada a Manresa va ser un procés cabdal en la vida del sant ja que representa la seva transformació espiritual: d’una vida dedicada a les armes i la vida benestant a una vida de contemplació i ajuda als més necessitats.

El Camí Ignasià és un camí que permet gaudir de la diversitat de paisatges de 5 comunitats autònomes (Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya) i gaudir de l’experiència de fer camí, de ser peregrí.

El darrer tram és el que passa pel Bages des de Montserrat fins arribar a Manresa i es tracta de 24,6km on es pot fer parada al Refugi de Castellgalí, al Mirador del Pla del Masroig, l’Oller del Mas i, evidentment, la Cova de Sant Ignasi.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Estrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralSICTEDBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià