Volta perimetral al Bages (Xarxa Camins Turístics)

Bages Turisme
Muralla Sant Domènec, 24. Manresa.
93 693 03 96
turisme@ccbages.cat

El Bages és constituït essencialment per una extensa conca d’erosió vorejada d’altiplans i muntanyes enlairades, dins la Depressió central. El Pla de Bages constitueix el fons de la conca d’erosió, excavada per les aigües del Llobregat i el Cardener.
Aquesta ruta recorre els relleus que envolten els plans formats pels rius, un conjunt de serres que marquen el límit de la comarca amb el Moianès, l’Anoia, el Solsonès i el Berguedà (Serra de Rubió, l’altiplà de Calaf, la serra de Castelltallat, la Serra de Pinós, l’altiplà del Moianès). I al sud, el Bages és tancat pels relleus enlairats de la Serralada Prelitoral, concretament Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, relleus singulars i característics de la comarca.

El Bages, situat al centre de Catalunya és una terra de contrastos gràcies al patrimoni natural, històric i arquitectònic que és testimoni de totes les èpoques i estils.

Distància: 304,63km


Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià