31 de març de 2023

7 propostes per aquesta Setmana Santa

 

 

 

7 propostes per aquesta Setmana Santa

 

 

 

Al Bages, Setmana Santa és sinònim de caramelles, les cançons populars que les colles canten i ballen als pobles i masies mudats amb els vestits tradicionals per Pasqua. Si encara no les has viscudes mai, deixa’t sorprendre i vine al Bages! T’hi esperem amb 7 propostes ben autèntiques i per a tots els gustos.

 

 

 

1. Caramelles de Súria

 

 

 

8 i 9 d’abril
Les caramelles de Súria són considerades les més grans de Catalunya per la participació de centenars de persones de totes les edats. Súria esdevé la capital catalana de les caramelles per la seva antiguitat i ressò popular. Una festivitat del Patrimoni Festiu de Catalunya imprescindible que integra música, cant i dansa quan arriba Setmana Santa.

Dissabte els trobareu a la tarda cantant i ballant a pagès i diumenge a la plaça Major del Poble Vell de Súria (de 9 a 2/4 de 12h) i al centre urbà i plaça de Sant Joan (d’11h a 2/4 de 3h).

 

 

Més info
 

2. Caramelles de Callús

 

 

 

8 i 9 d’abril
Vestits amb la roba tradicional, les colles caramellaires de Grans i Petits  escampen els seus cants i balls, com la Sardana de Callús. Dissabte els veuràs a les masies del poble amb el seu trenet des de les 3 de la tarda amb un instrument molt peculiar per arribar als balcons i acabaran a 2/4 de 10 a l’Església de Sant Sadurní de Callús. Diumenge les cantades i balls són pels carrers del poble de Callús des d’1/4 de 10 fins a les 3h de la tarda.

 

 

Més info
 

3. Rutes i miradors amb vistes a Montserrat

 

 

 

Gaudeix de les passejades i les vistes més espectaculars de la cara nord de Montserrat! Et recomanem diverses rutes i punts des d’on podràs observar la muntanya màgica. Això sí, sigues respectuós amb l’entorn, els sembrats, emporta’t la brossa i estaciona el vehicle a les zones indicades d’aparcament si us plau.

 

 

Més rutes
 

4. Pack turístic Setmana Santa Manresa

 

 

 

6 d’abril
El grup vocal Qvinta Essençia interpretarà per Dijous Sant a l’Església del Carme de Manresa Lamentacions i Responsoris del compositor renaixentista Tomás Luis de Victoria, una de les figures més importants del renaixement musical espanyol i mundial. Complementa aquest concert amb una visita cultural al carrer del Balç i un tast de cava i bunyols de Quaresma.

 

 

Reserva
 

5. Geotok, la vuitena meravella

 

 

 

Del 4 al 16 d’abril
“GeoTok, la vuitena meravella” és una visita teatralitzada enfocada al públic familiar per descobrir la formació i la història de la Muntanya de Sal de Cardona d’una manera lúdica i innovadora. Els GeoTeam són un grup de geòlegs TikTokers que s’han proposat participar al repte mundial #EighthWonder, per buscar la vuitena meravella del món, els ajudes?

 

 

Reserva
 

6. Operació Pasqua a Món Sant Benet

 

 

 

Fins al 10 d’abril
Viu la Pasqua en família a Món Sant Benet: busquem ous de colors i cuinem una deliciosa mona! Busca en família els ous de pasqua de colors amagats als Jardins de la Casa de l’Amo del monestir de Sant Benet de Bages. No serà fàcil, però et deixarem algunes pistes! Quan tinguis l’ouera completa, podràs endinsar-te a la cuina de la Fundació Alícia per elaborar una deliciosa mona de pasqua. T’explicarem tots els secrets perquè et quedi de primera!

 

 

Reserva
 

7. Ruta del vi DO Pla de Bages

 

 

 

I si aquesta Setmana Santa fas una escapada amb el vi com a protagonista? Et proposem les més de 30 experiències de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages. Pícnics entre vinyes, descoberta del patrimoni vinícola, rutes a l’entorn dels cellers, maridatges, activitats de benestar, etc. I tot una xarxa d’establiments que respiren cultural de vi: cellers, allotjaments, restaurants, museus…

 

 

Planifica’t
Més propostes per Setmana Santa
 

Desconnecta al Bages!

 

 

 

Cases rurals, hotels amb encant, càmpings, cabanes al bosc… troba el teu allotjament per Setmana Santa!

 

 

Allotjaments al Bages

 

 

I aquest cap de setmana…

 

 

 

 

Monacàlia

1 i 2 d’abril
La Fira de l’Abat – Monacàlia celebra l’estreta relació feudal entre el monestir de Sant Benet de Bages i els habitants de Navarcles de quan fa més de mil anys es va fundar el monestir. Durant el primer cap de setmana d’abril, les places i carrers de Navarcles reviuen l’edat mitjana amb actuacions teatrals que commemoren els fets, danses, tallers, feines tradicionals i gastronomia.

 

 

Més info
 

Visita al castell i l’església de Sant Esteve de Sallent

1 d’abril a les 11h
Visita guiada al conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla, les torres i l’església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, que destaca per ser l’església de planta circular més gran de Catalunya. A més, podràs gaudir de la història i d’unes vistes magnífiques a Montserrat i al Pla de Bages.

 

 

Reserva

 

 

Casa Torres Amat i Centre d’Interpretació

2 d’abril a 2/4 d’11 i a 2/4 d’1
La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica amb el primer teler d’Espanya i ara tens l’0portunitat de visitar-la juntament amb la luxosa Casa Torres Amat, que permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial a través de la visita guiada.

 

 

Reserva
 

Vota per Cardona!

Cardona és un dels 10 pobles seleccionats de tot l’Estat per esdevenir “Capital del turisme rural 2023” per Escapada Rural. Vota ara per Cardona i guanya una escapada!

 

 

Vota!
 

Reserva restaurant

 

 

Restaurants

 

 

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià