1 de juliol de 2023

Vine de vacances al Bages!

Vine de vacances al Bages!

Si aquestes vacances vols fugir de les aglomeracions i compaginar les estones de relax amb propostes culturals de tota mena, passejades a la natura i bona gastronomia, el butlletí d’aquest mes és per a tu! Ben a prop encara hi ha un munt de racons que et sorprendran!

Una setmana de ruta pel Bages

Aquest estiu et proposem fer una setmana de ruta pel Bages amb un itinerari que et permetrà conèixer els indrets més emblemàtics de la comarca i també racons amagats que no t’esperes! Tot plegat, combinat amb tallers, concerts i activitats de temporada per a grans i petits. T’hi apuntes?

*L’itinerari és orientatiu. Consulta els horaris de les visites guiades, tallers i concerts.  

Més info

Vesprades a la Seu de Manresa

6, 14, 20 i 28 de juliol a les 19.30h
Un any més, tornen les Vesprades d’estiu a la Seu gòtica de Manresa al capvespre. Quan la basílica queda tancada al públic i hi regna el silenci, podràs visitar l’exterior de la basílica, la nau central, el retaule gòtic del Sant Esperit i el Frontal Florentí. El recorregut guiat acaba amb la cirereta del pastís: l’ascens a la primera coberta on, caminant entre contraforts i gàrgoles, podràs  apreciar tots els detalls de l’estructura de la Seu i gaudir de la posta del sol des d’un mirador privilegiat.

Compra entrades

Visita al monestir + Festival internacional de música clàssica a Sant Benet de Bages

Dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol 
Els jardins del monestir de Sant Benet de Bages són l’espai idoni per acollir els concerts de música clàssica amb obres dels grans compositors els dijous de juliol.  Aquest any al programa hi trobaràs “A Piacere”, “Quartets vocals amb piano”, “El quart concert per a piano de Beethoven” i “Homenatges als centenaris de Maria Callas, Victòria dels àngels i Margarida Elias” interpretats per artistes de primer nivell nacionals, internacionals i emergents. Arrodoneix-ho amb un bon sopar al restaurant Món i la visita especial al monestir. 

Descarrega’t el programa

Festa del tomàquet

Del 17 al 22 de juliol
El tomàquet és el producte estrella de l’horta bagenca d’estiu i ho celebrarem a la Festa del tomàquet amb degustacions, tapetes, xerrades, visites, tallers i un mercat per conèixer els tomàquets del Bages al Passeig Pere III de Manresa i els seus productors. Un homenatge a la pagesia i els restaurants que aposten per la cuina de proximitat.

Anima’t a veure com els xefs del Bages en fan receptes delicioses; ves a conèixer els horts dels pagesos i els avenços en la recuperació de varietats autòctones; tasta’ls al pintxo-pote tomaquer, al Sopar del tomàquet i als wine bars del cellers; i sobretot compra’ls de la mà de petits productors al mercat del tomàquet de dissabte al Passeig Pere III de Manresa.

Programa

Tallers familiars al Parc de l’Agulla de Manresa

Dissabtes de juliol i agost 
Prepara’t perquè els dissabtes d’estiu a la tarda són per compartir-los en família al Parc de l’Agulla de Manresa. Aprendrem un tou de coses mentre ens divertim pintant amb pigments naturals, podrem conèixer els ocells i altres animals del Parc de l’Agulla i el seu entorn, farem paper reciclat, crearem obres d’art al terra amb elements que trobarem a la natura, construirem un hotel d’insectes amb canyes, fulles, pinyes o pedres, fabricarem un brúixola per orientar-nos, crearem un fòssil de mides, formes i colors diferents i farem un cap pelut de gespa per cuidar a casa!

Més info

Operació gelat a Món Sant Benet

Divendres i dissabtes del 7 de juliol al 2 de setembre
Vols fer el millor gelat de l’estiu? Et proposem una activitat familiar d’allò més fresca i divertida! Primer de tot, haureu de superar tot un seguit de proves i reptes a l’entorn de Món Sant Benet per poder entrar al laboratori, on podreu cuinar el vostre propi gelat  a l’espai de la cuina de la Fundació Alícia. Activitat adreçada a infants de 3 a 10 anys.

Reserva

Sons del camí

De dijous a dissabte del 13 al 22 de juliol 
Aquest cicle de músiques amb ànima ens convida a gaudir de les nits d’estiu a la fresca als espais ignasians més emblemàtics de Manresa, on la música ens acosta a la felicitat i la transformació. Joan Dausà, Judit Nedderman o Manu Guix són alguns dels noms del programa.

Compra d’entrades

Petits grans tresors del Bages

Aprofita les vacances d’estiu per explorar el Bages! Hi trobaràs un munt de patrimoni romànic, industrial, castells i vestigis medievals i construccions de pedra seca entre boscos, vinyes i camps de cereal. No et perdis els petits pobles rurals i aprofita per fer caminades o sortir amb la bicicleta a les hores de menys calor. Viu el plaer de descobrir al teu ritme la nostra comarca aquest estiu!

Més info

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià