Ingredients
Albergínia blanca, variat de bolets de temporada, pinyons torrats, avellanes torrades i pelades, ametlles torrades i pelades, porradel (o ceba tendra), julivert, vinagre agredolç, oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre mòlt.
Elaboració
- Escaliveu les albergínies al forn a 180º fins que estiguin cuites. Peleu-les i reserveu-les el mes senseres possible. Un cop fredes, talleu la polpa a trossos grans procurant que no es desfacin.
- Renteu i trossegeu els bolets. Saltegeu-los en una paella amb una gota d’oli.
- Tritureu un grapat de pinyons, ametlles i avellanes amb un bon raig d’oli i li afegiu la resta de fruits secs picats. Li afegiu les herbes fresques picades. Poseu a punt de sal i vinagre.
- Passeu per la planxa ben roent els trossos d’albergína amb una gota d’oli. Ho poseu en un plat, escampeu pel damunt els bolets i ho salseu amb la picada.