El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. El seu traçat uneix la muntanya de Montserrat i els Pirineus, passant per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès, Osona i el Ripollès, en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

L’etapa pel Bages s’inicia des del Monestir de Montserrat baixant per carretera fins a Santa Cecília de Montserrat. Tot seguit es segueix per una pista a través del GR4, fins a entrar a Castellgalí. Es segueixen diferents pistes per arribar a la ciutat de Manresa i posteriorment enfilar-se cap a la Mare de Déu de la Salut, seguint la ruta cap a les Brucardes, Navarcles i acabant per pistes fins arribar a Artés.

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps.

A dia d’avui, aquest recorregut ja transitat pels nostres avantpassats s’omple de caminadors, excursionistes i ciclistes que es proposen cobrir els seus prop de 300 quilòmetres, de nord a sud o de sud a nord; íntegrament, per etapes de pocs dies o bé per trams d’una sola jornada. Les seves passes o pedalades contribueixen a escampar, encara més, el coneixement d’aquestes obres mil·lenàries.

Distància recorreguda: 39 km
Altura màxima: 682m
Ascenció acumulada: 1300m

Consulta el recorregut de l’etapa 1 del Camí Oliba pel seu pas pel Bages en BTT

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià