Una visita guiada per a conèixer aquest sorprenent castell d’estil gòtic, que integra un espectacular conjunt monumental amb l’església de Sant Miquel, la seva rectoria i el molí.

La visita al Castell de Castellar d’Aguilar de Segarra permet descobrir un dels pocs forts que, a més del seu paper militar, ha complert funcions de masoveria. Situat en l’entorn natural que forma la vall de la riera de Rajadell i damunt de l’antic camí ral que anava a Lleida, aquest castell va tenir part en la reconquesta de l’Alta Segarra i va ser l’origen d’un domini feudal.

Com arribar-hi: Cal agafar l’Eix Transversal (C-25) en direcció a Lleida Ii sortir a Castellar (120). Prendre la comarcal N-141g en direcció a Aguilar. Passar la rotonda del cementiri i continuar fins al Km3 on hi ha la casa del Molinot. Allà trencar a l’esquerra i fer uns POCS metres amunt, de seguida tornar a trencar a l’esquerra (senyal bassa bombers) i agafar la pista forestal que baixa per travessar la riera I puja fins al castell. A dalt hi ha lloc per aparcar.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià