EL TERCER DISSABTE DE CADA MES, ELS VISITANTS PODRAN COMPRAR PRODUCTES DE TEMPORADA, LOCALS I JUSTOS, DIRECTAMENT DE LA MÀ DELS PRODUCTORS.

El dissabte 18 de maig Sant Fruitós de Bages acollirà el primer Mercat de la Terra, un projecte impulsat per l’Ajuntament de la mà de la comunitat Slow Food de la Catalunya Central.

El Mercat de la Terra se celebrarà sota el Cobert de la Màquina de Batre el tercer dissabte de cada mes, de les 10 del matí a les 2 del migdia, i oferirà una àmplia gamma de parades, des de fruites i verdures fins a productes artesanals com mel, formatges, embotits i pa.

Els pagesos i elaboradors de la zona seran els qui faran la venda directa als visitants, oferint així la possibilitat de crear comunitat, intercanviar receptes i compartir experiències relacionades amb l’alimentació saludable i sostenible.

Cada mes el mercat inclourà diferents activitats paral·leles. En la primera edició d’aquest dissabte 18 de maig la matinal començarà amb un esmorzar de forquilla i a continuació es tractarà sobre el cultiu recuperat de l’albergínia blanca, on s’exposarà com ha estat el projecte de recuperació, es realitzaran tallers de treball per a la mainada per aprendre a tenir cura d’aquest cultiu i es repartirà planter d’aquesta hortalissa. La matinal finalitzarà amb un vermut musical.

Aquest mercat arriba al municipi amb la voluntat de fomentar l’economia local i de la comarca i promoure hàbits alimentaris saludables entre els veïns i alhora fer costat a els productors locals que venen productes de temporada, cultivats amb cura i respecte pel medi ambient.

No és un mercat qualsevol

Aquest nou mercat forma part d’una xarxa internacional de mercats que treballen d’acord amb els principis de Slow Food i on els protagonistes són els petits productors i els artesans del menjar. A les parades del Mercat de la Terra s’hi pot trobar menjar bo, net i just: els productes són de proximitat, frescos i de temporada; respecten el medi ambient i el treball dels productors; s’ofereixen a preus justos, per a qui compra i per a qui ven.

El projecte de Mercats de la Terra va néixer l’any 2004 i ja n’hi ha implantats a 24 països arreu del món. A Catalunya el primer a obrir va ser al parc de les Tres Xemeneies a Barcelona, i el de Sant Fruitós de Bages serà el segon.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià