El març de l’any 2016 un escalador va descobrir les pintures rupestres de les Brucardes en una balma que forma un abric natural de 6 metres de llargada per 2 metres d’alçada, prop de San Fruitós de Bages.

És un mural compacte realitzat en un sol moment cronològic. S’hi poden identificar 11 figures de quadrúpedes, representacions estel·liformes i barres del que s’anomena art esquemàtic, caracteritzat pel seu disseny molt bàsic i buscant la mínima expressió.

Un dels seus trets més singulars és el fet que es tracta d’un dels primers conjunts de pintures rupestres documentats a la Catalunya Central (l’altre es troba a Castellar de Riu, Berguedà), la qual cosa obre noves línies d’investigació i d’interpretació científica a considerar.

El punt d’accés  es troba a la urbanització residencial Les Brucardes, a la confluència del carrer Riu d’Or amb el carrer Cau de la Guineu.

Seguint les senyalitzacions es travessa el Pla dels Rovellons i després de 5 minuts caminant, trobareu el conjunt de pintures cordonades per una tanca de seguretat.

 

 

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià