El restaurant Masia el Casot és una típica masia catalana els orígens de la qual es remunten a 1780, dedicada a conrear la terra i a cuidar animals per a consum propi. En els anys seixanta es va restaurar i va convertir en una casa on a més d’elaborar el famós mató de Montserrat, es feien també menjas per a tot aquell que s’acostés.
La cuina del Restaurant Masia del Casot, és la típica cuina catalana, elaborada amb productes de la terra, senzills i de bona qualitat. Destaquen la escudella i carn d’olla, els canelones de lAvia Elena fets de la forma més tradicional, els cigrons emmascarats amb butifarra negra i les mongetes seques amb cansalada . Mereixen esment especial les carns a la brasa cuinades en una barbacoa exterior amb llenya d’alzina que cuida amb especial cura l’avi Manel .
Però potser la nostra especialitat sigui la “calçotada”. A la Masia del Casot portem molts anys oferint amb èxit aquesta tradicional apat i és una excel•lent oportunitat per a viure una mica més que un menjar: una experiència on un grup d’amics o familiars pot passar un excel•lent dia, doncs menjar calçots és alguna cosauna més que degustar-los, és festa, i és alegria.
Finalment en les postres, no s’ha de deixar de provar el famós mató de Montserrat elaborat en el propi poble de Marganell: Entre la resta de postres destaca la tradicional crema catalana amb recepta pròpia de la Masia i el típic music.