La Festa del Panellet de Marganell es celebra el segon diumenge de maig. El seu origen data del segle XVII, però no apareix un manuscrit referent a la festa fins el 13 de maig de 1707, dia de Sant Isidor. S’hauria instaurat poc després de la pesta que hi hagué en aquesta regió l’any 1652.

Actualment a la Festa del Panellet els infants del poble arriben en processó, dalt de carruatge, des de la masia de cal Pere Jan, fins a la plaça de l’església, acompanyats per la cobla. Tot seguit es fa la missa i en acabar, la canalla es disposa a ballar el típic ball de plaça, o del panellet. S’obsequia als vilatans i assistents amb un pa, mentre es ballen sardanes.

El dissabte abans d’aquesta festivitat s’organitza una caminada des de el nucli del poble fins al Monestir de Sant Benet on compartim amb la comunitat religiosa una arrossada.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià