La 6a edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix continua amb la seva intenció de promoure aquest llegum arreu del territori i alhora, de dinamitzar el municipi de la que n’és autòcton. La fira, enfocada a un públic familiar, es consolida amb la voluntat repetir l’èxit de les edicions anteriors.

Des de les deu del matí fins les dues del migdia, la mongeta de Castellfollit del Boix serà el fil conductor i l’element aglutinador d’una fira que comptarà amb un mercat de productes agroalimentaris on es podran trobar mongetes, així com tota una varietat de productes artesans i locals. A més, la fira comptarà amb un sistema de tasts per tal que els i les visitants puguin degustar tant la mongeta com tota la resta de productes, i entre totes les persones assistents es sortejarà una panera amb productes locals.

Per tal d’arrodonir l’experiència gastronòmica, també hi participarà el cuiner Jordi Llobet, de l’Espai Gastronòmic Jordi Llobet de Manresa, que oferirà un showcooking, un espectacle de cuina en directe en què ensenyarà receptes per a cuinar mongeta de Castellfollit del Boix.

Per altra banda, la programació també ofereix tot un seguit d’activitats per tal de fer gaudir tota la família. Per als més menuts de la casa, el conta-contes Santi Rovira portarà a la fira “En Clau de Sol”, un espectacle d’animació infantil, i la també hi haurà tallers de pintar cares i de fer xapes. També es realitzarà una demostració in situ per veure com es batien les mongetes en l’antiguitat i hi haurà un concert a càrrec de “De tu a tu”. A més, durant tota la jornada hi haurà una exposició de tractors clàssics i es projectarà el documental sobre la mongeta de Castellfollit del Boix “Llavors d’Or Blanc”.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià