La Fira del Vapor ens recrea la vida quotidiana a Sant Vicenç de Castellet entre finals del segle XIX i principis del XX, quan el ferrocarril i el batec de les fàbriques tèxtils anaven amb vapor. Amb la instal·lació de fàbriques, al municipi pràcticament deshabitat, naixia el poble de Sant Vicenç de Castellet. Molta gent del camp venia buscant noves oportunitats. Poc a poc es passava d’una societat agrària a una industrial, acompanyada de multitud de canvis. S’obrien molts comerços, tallers de menestrals, i sorgien noves necessitats. El ball, el teatre, el cant, els cafès, el joc, la festa i l’incipient cinema alliberava la gent de la monotonia i duresa del treball industrial i rural.

Què n’hauria estat de Sant Vicenç de Castellet sense el ferrocarril, el tèxtil, la pedra i el ball?

Amb la fira, gaudireu d’un conjunt d’espectacles recordant l’època, d’un mercat d’artesans i de pagès, d’una mostra d’oficis tradicionals, de jocs tradicionals i d’exposicions. Feu un viatge en el temps!

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià