Itinerari botànic en un recorregut de 6 km per la roureda de la Malesa, on la geologia hi és molt present.

Ens trobarem al Centre de visitants del Geoparc, i des d’allà anirem al punt d’inici de la caminada amb vehicles particulars, seguint una pista ampla no asfaltada adequada per a turismes.

La roureda de la Malesa, un espai de 54 hectàrees a la vessant nord del turó del Cogulló, emergeix entre roques calcàries amb una antiguitat de prop de 33 milions d’anys. Aquestes roques són testimonis d’un antic llac que omplia aquesta regió en temps immemorials. La superficialitat de la capa calcària ha mantingut una part d’aquest espai pràcticament inexplotada per l’agricultura. Aquí, els roures es desenvolupen entre les escletxes de les roques fins a arribar a la capa argilosa inferior. Aquest indret destaca pel seu interès com una de les rouredes més antigues de la comarca, gràcies al seu conjunt harmoniós i a la presència d’una varietat d’arbustos i vegetació, com prats de jonça, arços, aurons, aranyoners, boixos, garrics, vidalbes, i molt més.

Horari: 10.00h

Lloc d’inici: Centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central.

Preus:
– 4.00€ entrada general
– 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Reserva d’ENTRADES a: www.entrapolis.com

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià