CARAMELLES DE CALLÚS

Vestits amb la roba tradicional, les colles caramellaires de Grans i Petits  escampen els seus cants i balls, com la Sardana de Callús per Pasqua. Dissabte els veuràs a les masies del poble amb el seu trenet i un instrument molt peculiar per arribar als balcons i acabaran a l’Església de Sant Sadurní de Callús. Diumenge les cantades i ballades són pels carrers del poble de Callús des de ben d’hora al matí fins al migdia.

Més informació actualitzada a caramelles.cat i al seu Facebook i Instagram.

Als inicis d’aquesta festa centenària, les cançons de caramelles tenien un contingut exclusivament religiós, però amb el pas dels anys es van introduir altres temes tipus humor o la sàtira.  Generalment la interpretació de les diferents cançons és coral i va acompanyada per un grup instrumental.

Ambdues colles (grans i petits) afegeixen a la interpretació musical actuacions de dansa i folklore català que competeixen en vistositat i espectacularitat. Els balls de cèrcols, de cascavells i de bastons estan molt arrelats al poble de Callús, i s’han convertit en un component ja indispensable de la festa. La presència d’aquests elements culturals identifiquen plenament la festa i es converteixen en un pur reflex de la diversitat de la cultura tradicional popular catalana.

Des de ben bé els inicis de la festa, les dues colles de caramellaires de Callús porten les seves cançons i balls a les cases de pagès disgregades per tot el nucli del poble, on els obsequien amb menjar i beguda.

Queda’t a dinar              Queda’t a dormir

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià