POBLAT IBÈRIC DEL COGULLÓ

Visita guiada per conèixer el jaciment arqueològic del poblat ibèric del Cogulló, situat dalt d’un estratègic turó de 476 metres. A través de les explicacions del guia podreu interpretar les restes del que va ser un recinte fortificat de 5.000m2 i conèixer la seva història. Declarat BCIN i inserit en la Ruta dels Ibers, constitueix un dels jaciments ibèrics més importants de la Catalunya Central. Les excavacions que es porten a terme des dels anys 60’ han permès descobrir una part significativa de l’urbanisme intern i també el seu important sistema defensiu. A més, des del turó on es troba el jaciment la vista és excepcional amb un ampli domini visual del pla de Bages, Montserrat, la Vall del Llobregat i els Pirineus.

Data: 26 de novembre de 2022

Horari: 10.30h

Preus:
– Entrada general: 4,00€
– Entrada reduïda: 2,00€ (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Durada aproximada: 1h

Reserva d’entrades a www.entrapolis.com

Combinable amb la visita a la casa Torres Amat de les 12:30h.

Accés: Es pot accedir amb vehicle propi fins a la zona de pàrquing habilitada per camí de carro (s’hi pot pujar amb un turisme, però vigilant). L’altra opció per caminar és deixar el cotxe a la Botjosa i pujar a peu (es tarda 30-45min aproximadament).

Com arribar: Des de la carretera C-16 pendre la sortida 60 direcció la Botjosa. Un cop al nucli de la Botjosa, seguir els indicadors de la “Ruta dels Ibers” fins arribar a l’area de pàrquing senyalitzada. Hi ha una primera valla verda que s’obre el dia de la visita. Quan trobin la segona valla verda, cal agafar el camí de l’esquerra. En cas de dubte, sempre agafar el camí ascendent.

ADVERTÈNCIA: sovint google maps situa el destí a mig camí. Cal seguir endavant fins arribar a la zona d’aparcament senyalitzada

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià