VISITA AL CASTELL DE SALLENT I ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT ESTEVE I SANT SEBASTIÀ

Els orígens del poble de Sallent s’han de situar al castell amb orígens del segle X que, imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat. A partir del segle XII la població es va començar a concentrar més a prop del riu i el castell va anar perdent la seva funció estratègica.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres, però sobretot en destaca l’església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, integrada dins el recinte fortificat. Aquesta església, de planta circular, és una de les poques d’aquesta forma i la més gran de Catalunya.

La visita guiada organitzada per la Trenta-sisenta permet recórrer les seves evocadores restes amb magnífiques vistes del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons, i entrar dins l’excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d’aquesta antiga fortalesa i la història de Sallent.

Horari de la visita: 11:00h

Preus
– 4.00€ entrada general
– 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Durada aproximada: 1h

Compra d’entrades a: www.entrapolis.com

Com arrribar-hi:
Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes (Camí de Cabrianes), cal prendre el trencall que senyalitza el castell “Baixada Riu” i travessar les instal·lacions mineres. Després comença el camí de pujada al castell (senyalitzat). S’hi arriba perfectament amb cotxe.

ADVERTÈNCIA! No posar el castell directament al GPS perquè us enviarà per un camí sense sortida. Cal marcar el “Camí de Cabrianes” primer i després “Baixada del Riu” i allí seguir els cartells del castell.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià