Pont de Vilomara i Rocafort
Al Bages, hi trobaràs restaurants per a tots els gustos amb plats estrella com el bacallà a la manresana o elaborats amb productes singulars com l’albergínia blanca, les varietats autòctones d’oli o el mató de Montserrat per posar alguns exemples. Tot sempre maridat amb els vins de la DO Pla de Bages.
Et recomanem els restaurants gastronòmics perquè són aquells que tenen un compromís envers els productes locals i de proximitat. Els reconeixeràs perquè tenen distintius com el certificat Biosphere, les 4 Temporades Gastronòmiques del Bages, Ruta del vi DO Pla de Bages o són membres de la Comunitat Slow Food de la Catalunya Central entre d’altres.
Els restaurants amb certificat Biosphere, perquè són garantia que aposten pels productes de temporada Km0, perquè tenen una estreta col·laboració amb els productors i viticultors del Bages i aposten per un model de turisme responsable compromès amb la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica en tota la seva gestió interna.
Els restaurants adherits a les 4 Temporades Gastronòmiques del Bages menús i cartes amb productes del Bages, de proximitat i de temporada amb especial èmfasi als productes singulars de la comarca.
Els restaurants membres de la Ruta del vi DO Pla de Bages ofereixen una carta de vins amb gran representativitat dels cellers amb denominació d’origen Pla de Bages i us podran assessorar per maridar els àpats amb el vi més adient.
Els restaurants amb el distintiu Punt d’Informació Turística us podran assessorar sobre les activitats i punts turístics del Bages.