Rutes

El Bages és constituït per una extensa conca d’erosió vorejada d’altiplans i muntanyes enlairades, dins la Depressió central. Així doncs, recorrent el Bages tant podeu seguir els rius i rieres i anar més o menys de pla com no parar de pujar i baixar tot i que a alçades no gaire importants.

El paisatge vegetal que trobareu és sobretot per pinedes de pi blanc, o de pinassa i pi roig. Sota les pinedes hi ha garrigues, brolles de romaní i pastures de jonça. En el paisatge agrícola predominen els camps de cereal de secà i oliveres.

La situació de pas estratègia del Bages, les formacions curioses del Geoparc de la Catalunya Central i un passat rellevant a la història de Catalunya han deixat al Bages un bon grapat de senders i corriols en plena natura que sovint conflueixen amb veritables museus a l’aire lliure.

Us proposem tot un seguit de rutes pel Bages a peu, amb BTT, a cavall o en família. Ara només toca gaudir-les!

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià