Aquest camí  de  gran  bellesa  paisatgística  és  l’itinerari  històric  que,  amb poc més de 3 quilòmetres  uneix  el  nucli de Sant Fruitós amb el Monestir de Sant Benet. És una ruta ideal per a fer en família.

El Bosquet és el punt d’inici d’aquest itinerari, des d’on passejant o en BTT, es poden veure  construccions    de    parets  de  pedra  seca  i  barraques  de  vinya  molt  ben  conservades  entre  camps  de  conreu  i  amb el cim del Montcau i la serra de Montserrat com a teló de fons.

Un punt d’interès molt destacable i de gran bellesa paisatgística és el Mirador de Sant Benet. Des d’aquest indret, a gairebé 300 metres d’alçada sobre el nivell del mar, es té una vista privilegiada del conjunt del monestir i del seu entorn.

Abans d’arribar al monestir de Sant Benet, podrem observar el  recorregut  del  riu  Llobregat  a  l’extrem  oriental  del  Pla  de  Bages. En aquest punt veurem el “Pont Vell”,  aixecat poc després de la confluència dels rius Llobregat i Calders. La seva construcció es va iniciar el 25 de juliol de 1796 i no es va finalitzar fins el 1804. Té una longitud total de 121,75 metres, amb set arcades de proporcions desiguals. A causa de la seva importància  estratègica,  va  ser  volat  en  el  decurs  de  la  Guerra  Civil.  Finalment, va ser reconstruït l’any 1946.

L’itinerari és lineal i es pot fer a l’inversa. En època de calor, recomanem portar aigua, protecció solar i gorres.

 


Punts d'interès turístic

Monestir de Sant Benet de Bages, mirador al monestir de Sant Benet, mirador del Llobregat, barraques de pedra seca

Aparcament / com arribar

El Bosquet està situat entre l'Avinguda de Sant Jaume I i la Crta. Torrent de Fonteta

Més informació

Ruta ideal per a fer en família

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià