Aquesta ruta mostra indrets de gran bellesa dels municipis de Súria i de Sant Mateu de Bages, des de grans vistes a petits racons.

L’entorn natural pel qual discorre aquest recorregut permet veure la vegetació i el paisatge més representatius d’aquesta zona, però especialment algun dels elements geològics i miners més rellevants del Geoparc.

És un itinerari que segueix l’anticlinal de Súria, creua d’un flanc a l’altre i el travessa i permet identificar els diferents tipus de roques que afloren -gresos, lutites, calcàries i guixos-; s’hi veuen també meandres, actius i abandonat, utilitzats tradicionalment com a zones de conreu.

Els castellets miners al capdamunt de l’anticlinal indiquen la presència dels minerals que no veiem, l’halita i les sals potàssiques, aquestes últimes descobertes aquí el 1912 i explotades des d’aleshores.

La característica falla del Migmón, que trenca l’anticlinal de Súria aproximadament pel seu pla axial, a més, i segons diu la llegenda, és el lloc per on es va acabar d’ajuntar la Terra en ser creada.

Així doncs, aquest itinerari ens facilitarà entrar en contacte directe amb les roques i els processos geològics que han condicionat la història dels nuclis de Súria i Coaner.

 


Track “De Súria a Coaner”

Punts d'interès turístic

Conjunt monumental medieval de Coaner, anticlinal de Súria, falla del Migmón, poble vell de Súria

Aparcament / com arribar

Carrer Àngel Guimerà, Súria

Més informació

Hi ha algun tram de pujada pronunciada

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià