El Camí de la Sal és un itinerari lineal que ressegueix el traçat que feien els traginers que transportaven la sal des del diapir salí de Cardona fins a Manresa. El camí, doncs, comença a la vila de Cardona,  i passa pels municipis de Navàs, Sant Mateu de Bages, Fonollosa, Súria, Callús i  i Sant Joan de Vilatorrada, i finalitza al parc de l’Agulla de Manresa.

Des de sempre, la sal ha constituït un producte essencial en l’activitat humana. Gràcies a l’aflorament en superfície de la sal, ha estat explotada a Cardona des del neolític. Els llocs on s’explotava la sal, ja  fos en mines o en aigües salines, van gaudir d’una situació de privilegi. El Camí de la sal eren les rutes per on es traginava la sal des dels centres de producció als diversos destins de consum o redistribució. Per aquests camins, transitats per moltes persones, es transportaven tota mena de mercaderies.


Punts d'interès turístic

Castell de Cardona, Parc Cultural de la Muntanya de Sal, Tines dels Manxons, Castell i Poble Vell de Súria, Colònia Antius i Parc de l'Agulla.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià