Resseguiu el recorregut de l’antic sistema de transport aeri, conegut com a “cable”, que transportava la potassa pels 11.670 metres que separaven la fàbrica Manuela de Cardona d’on era extreta i l’estació de ferrocarril de Súria.

La instal·lació, operativa fins l’any 1969, fou el cable aèri més llarg de Catalunya i comptava amb 7 estacions. Entre 60 i 80 vagonetes per sentit transportaven prop de 50 tones de material que, a una velocitat de 9km/h, trigaven 1 hora i 20 minuts en fer el trajecte.

Descobriu aquesta fantàstica ruta cultural que explica part de la història minera del Bages i de l’antic mar interior del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, gràcies al treball dels Amics del Cable.


Punts d'interès turístic

Castell de Cardona - Parc Cultural de la Muntanya de Sal - Antiga fàbrica Manuela - Restes del Cable aeri - Falla de Mig Món - Castell de Súria

Aparcament / com arribar

- Aparcament Barri de la Coromina (Cardona) - Aparcament pista de Salipota

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià