Aquesta ruta curta circular en BTT que us oferim, es tracta d’una de les rutes que formen part dels itineraris de l’entorn de la Séquia .

La Séquia és una de les obres d’enginyeria més importants fetes a Catalunya durant l’edat mitjana. La captació d’aigües es fa al riu Llobregat sota el balç del castell de Balsareny. El canal travessa els municipis de Balsareny, Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages i arriba al Parc de l’Agulla de Manresa.

El Parc de la Séquia és la institució que gestiona espais i equipaments vinculats a la Séquia de Manresa: www.parcdelasequia.cat

La Séquia permet descobrir entorns únics, temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos, elements geològics i espais naturals transformats per l’aigua que ajuden a entendre les arrels d’aquest territori interior.


Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià