Aquesta ruta mitjana circular en BBT que us oferim, es tracta d’una de les rutes que formen part dels itineraris de l’entorn de la Séquia. 

La Séquia és una de les obres d’enginyeria més importants fetes a Catalunya durant l’edat mitjana. La captació d’aigües es fa al riu Llobregat sota el balç del castell de Balsareny. El canal travessa els municipis de Balsareny, Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages i arriba al Parc de l’Agulla de Manresa.

El Parc de la Séquia és la institució que gestiona espais i equipaments vinculats a la Séquia de Manresa: www.parcdelasequia.cat

La Séquia permet descobrir entorns únics, temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos, elements geològics i espais naturals transformats per l’aigua que ajuden a entendre les arrels d’aquest territori interior.

Us proposem tres recorreguts en bicicleta (curt, mitjà i llarg). El camí que voreja el canal és només per a l’ús dels caminants.


Punts d'interès turístic

Casa Museu Torres Amat (Sallnet) - Centre de visitants del Geoparc (Sallent) - La Corbatera, aiguamoll (Sallent) - Roure gros, bosc de la Sala (Sallent) - Celler Mas de Sant Iscle (Sant Fruitós de Bages - Aiguamoll de la Bóbila (Santpedor)

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià