I – Per l’antic terme medieval de Manresa

Ruta 1.1 – 22,63km, 336m.

A banda d’un petit conjunt d’esglesioles i construccions civils així com l’església preromànica de Matadars i l’església romànica dels Comdals, la ciutat monumental ofereix al visitant la descoberta del Museu Comarcal amb una important col·lecció arqueològica i la Cova de Sant Ignasi, on Sant Ignasi de Loiola va escriure el llibre dels Exercicis Espirituals.

La Seu de Manresa, una magnífica construcció del segle XIV i XV situada sobre un puig des d’on es contempla  el riu Cardener, el pont Vell i la Cova, esdevé l’edifici més rellevant de la ruta. L’edifici presenta les més notables característiques del gòtic català amb una excepcional amplada de la nau central i contraforts. El mestre d’obres va ser Berenguer de Montagut, a qui també s’atribueix el projecte de l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona. A l’interior de la Seu hi ha l’Espai Oliba i elements artístics de gran valor, com el retaule del Sant Esperit, considerat un dels millors exemples de pintura gòtica catalana.  

Ruta vinculada a les Rutes del Romànic del Bages.


Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià

betebet

dalaman transfers

kalkan transfer

cheesecake

marmaris transfer

Bursa diş klinikleri