I – Per l’antic terme medieval de Manresa

Ruta 1.1 – 22,63km, 336m.

A banda d’un petit conjunt d’esglesioles i construccions civils així com l’església preromànica de Matadars i l’església romànica dels Comdals, la ciutat monumental ofereix al visitant la descoberta del Museu Comarcal amb una important col·lecció arqueològica i la Cova de Sant Ignasi, on Sant Ignasi de Loiola va escriure el llibre dels Exercicis Espirituals.

La Seu de Manresa, una magnífica construcció del segle XIV i XV situada sobre un puig des d’on es contempla  el riu Cardener, el pont Vell i la Cova, esdevé l’edifici més rellevant de la ruta. L’edifici presenta les més notables característiques del gòtic català amb una excepcional amplada de la nau central i contraforts. El mestre d’obres va ser Berenguer de Montagut, a qui també s’atribueix el projecte de l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona. A l’interior de la Seu hi ha l’Espai Oliba i elements artístics de gran valor, com el retaule del Sant Esperit, considerat un dels millors exemples de pintura gòtica catalana.  

Ruta vinculada a les Rutes del Romànic del Bages.

Tresors del Bages i punts d’interès: 

El Museu Comarcal de Manresa
Santa Maria de la Seu
Convent de Santa Clara
Santa Maria de Viladordis
Santa Magdalena del Pla
Santa Maria de Matadars ( o del Marquet)
Sant Pere de Vallhonesta
Castell i Santuari de Santa Maria de Castellet
Sant Jaume dels Comdals

 


Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià