Tot el recorregut és per pistes amples, sense cap pas tècnic. Ideada per envoltar paral·lelament tota la Sèquia. Surt del Parc de l’Agulla, direcció Santpedor. S’agafa el camí ral cap a Sallent, un cop a Sallent, transcorre per la vall del riu Cornet fins als Plans. Després es baixa a la falda del Castell de Balsareny i passa pel costat de la resclosa dels Manresans. En aquest punt es desvia l’aigua del riu Llobregat cap a la Séquia. La tornada és pel Mas de la Sala.


La Séquia és el canal medieval (s. XIV) que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages. S’inicia al riu Llobregat, a la rescolosa dels Manresans, sota el castell de Balsareny i travessa els municipis de Sallent, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i arriba a Manresa pel Parc de l’Agulla. La Séquia és una obra cabdal de l’enginyeria medieval, construïda pel mestre d’obres Guillem Catà i amb un desnivell de només 10 metres al llarg dels seus 26 quilòmetres.

Aparcament / com arribar

Pàrquing Parc de l'Agulla

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià

betebet

dalaman transfers

kalkan transfer

cheesecake

marmaris transfer

Bursa diş klinikleri