L’última etapa del Camí Ignasià transcorre a la comarca del Bages. Etapa 27 que s’inicia a la plaça de l’Abadia de Montserrat i continua pel Camí dels Degotalls. Per davant, ens espera una caminada majoritàriament amb tendència descendent passant pel monestir de Santa Cecília i Sant Esteve de Marganell, Sant Cristòfol i Sant Jaume de Castellbell, el poble de Castellgalí. Aquí s’inicia un tram ascendent que culmina a la serra de Montlleó, on trobem la pujada més remarcable de l’etapa i on un cop aquí, el terreny ja se suavitza fins al Celler Oller del Mas i arribar a Manresa. La Cova de Sant Ignasi ens marcarà el final d’etapa i d’aquest Camí.


El Camí Ignasià recrea l’itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522, des de Loiola (Azpeitia, País Basc), el seu poble natal, fins a Manresa, ciutat on va fer estada durant 11 mesos abans de viatjar a Terra Santa. Manresa es va convertir des d’aleshores en l’emplaçament clau en la vida i obra del Sant. És en aquesta ciutat on Sant Ignasi, fundador de l’orde de la Companyia de Jesús (Jesuïtes), va tenir les experiències místiques i espirituals que van inspirar-lo en la redacció de la seva obra principal: els Exercicis Espirituals. La ruta, dividida avui dia en 27 etapes, transcorre durant 650 km per cinc comunitats autònomes: País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya.

 

Punts d'interès turístic

Montserrat, Santa Cecília de Montserrat, Manresa

Aparcament / com arribar

Pàrquing cremallera a Monistrol de Montserrat. Pàrquing de l'abadia de Montserrat.

Més informació

Ruta circular utilitzant transport públic

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià