Navàs

Ruta del romànic. XV.2 – Sant Cugat del Racó i Navàs

Ruta 15.2 – 10,7 – 200m (Castelladral a Sant Cugat)

Rutes en el terme municipal de Navàs però molt a prop del nucli de Castelladral, espai amb unes espectaculars vistes de Montserrat i el Bages i amb serveis turístics per a iniciar les rutes.

En aquestes dues rutes excel·leix, indiscutiblement, una joia del romànic a la comarca de Bages: l’església de Sant Cugat del Racó. És l’única església que es conserva sencera a Catalunya de planta de creu grega, amb profusa decoració llombarda, i un cimbori circular atrevit, que parteix d’una planta quadrada fins a una forma de mitja esfera. Aquesta solució arquitectònica, desenvolupada en el segle XI, resulta d’una excepcionalitat indubtable. 

Sant Pere de les Cigales es conserven algunes restes de l’edifici romànic, però el que veritablement cal destacar és que a l’entorn es poden admirar diverses sepultures medievals i algunes sitges de magatzem de gra. 

Ruta vinculada a les Rutes del Romànic del Bages


Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià