Ves al contingut

Els cellers del Bages son majoritàriament explotacions familiars, i tots tenen vinya pròpia. Aquestes característiques impliquen una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya que es tradueix en la qualitat dels seus vins. Actualment hi ha 14 cellers adscrits a la Ruta del vi de la D.O. Pla de Bages.

La relació entre geologia i vi existeix des que el ser humà va fer-se viticultor, i és un patrimoni valuós del Geoparc. La història geològica ha determinat les roques, l’orografia i el microclima que conformen el paisatge. Actualment, aquí, els conreus de vinya segueixen les valls fluvials tot i que antigament van ocupar moltes vessants de muntanya a base d’infinitat de feixes. Els sòls derivats de terrenys argilosos i margosos al Pla de Bages, i margosos i calcaris a les zones més accidentades dels límits de la conca central, són els sòls predominants amb viticultura al Geoparc.

Et recomanem

Distintius de qualitat al Bages

Geoparc de la Catalunya CentralUNESCOBiospherePunt d'informació turísticaCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)El Rebost del BagesRestaurants gastronòmicsEstrella MichelinDO Pla de Bages