Els cellers del Bages son majoritàriament explotacions familiars, i tots tenen vinya pròpia. Aquestes característiques impliquen una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya que es tradueix en la qualitat dels seus vins. Actualment hi ha 14 cellers adscrits a la Ruta del vi de la D.O. Pla de Bages.

La relació entre geologia i vi existeix des que el ser humà va fer-se viticultor, i és un patrimoni valuós del Geoparc. La història geològica ha determinat les roques, l’orografia i el microclima que conformen el paisatge. Actualment, aquí, els conreus de vinya segueixen les valls fluvials tot i que antigament van ocupar moltes vessants de muntanya a base d’infinitat de feixes. Els sòls derivats de terrenys argilosos i margosos al Pla de Bages, i margosos i calcaris a les zones més accidentades dels límits de la conca central, són els sòls predominants amb viticultura al Geoparc.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià