Mura, Talamanca

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i els pobles de Mura i Talamanca
En el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba el Montcau (1.056 m) que s’alça entre el Bages i el Vallès Occidental. Al vessant nord, just a tocar les ribes del Llobregat, trobem les Valls del Montcau que presenta una geografia de superfície accidentada en què se succeeixen carenes muntanyoses separades per valls travessades per torrents on hi trobem abundant vegetació .A més el terme conserva elements puntuals com innumerables fonts, coves i avencs característics d’un relleu en el qual l’aigua ha provocat una important erosió i que han marcat l’ocupació humana de la zona. També trobem Balmes Obrades que són unes cavitats que han estat utilitzades com aixopluc.

Mura i Talamanca són dos pobles pintorescs que conxerven tot el seu encant rural amb carrers i places a l’entorn de l’església, en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, es troben envoltats de carenes, torrents, gorgs, coves, fonts i balmes que podreu descobrir seguint algun dels nombrosos camins i senders.

Consulta totes les propostes i els serveis turístics:

Mura Talamanca Pont de Vilomara i Rocafort Sant Vicenç de Castellet Castellbell i el Vilar

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià