El castell i l’església de Sant Esteve i Sant Sebastià conformen un conjunt monumental homogeni situat al cim de l’anomenat Turó del Castell, des d’on es domina bona part del Pla de Bages i de la vall del Llobregat amb unes vistes fantàstiques.

L’església forma part del Patrimoni Artístic Nacional de Catalunya i, juntament amb el Castell annex, és considerada Monument de Defensa i Monument Nacional d’Espanya.

Ls restes de l’antic castell de Sallent amb orígen al segle X.  formen part del que fou el recinte sobirà del castell, on també s’hi troba l’església romànica del s. XI originàriament dedicada a Sant Esteve i posteriorment també a Sant Sebastià. La seva originalitat rau en el fet de ser una de les poques esglésies romàniques de planta circular de Catalunya i destaca per les seves grans dimensions.

Sallent Turisme hi organitza visites guiades i rutes per a conèixer el conjunt monumental, així com l’entorn geològic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià