Cardona

Església de Sant Vicenç de Cardona
Visita més que recomanada, és l’obra mestra per excel·lència del primer romànic català i la trobem a Cardona dins del seu emblemàtic Castell, les primeres informacions sobre aquesta església i sobre el conjunt històric són de l’any 980, uns anys més tard entre el 1029 i el 1040 va ser acabada de construir. Es desconeix l’autor, però sabem que va ser el vescomte Bermon d’Osona, que fa una donació important per la reforma, imposant la regla aquisgranesa. Després va passar a mans dels senyors de Cardona, l’any 1794 és convertit en caserna. En els últims anys ha estat reformada i ha estat motiu de diversos estudis i admiracions. Tant l’església com el conjunt del castell es poden visitar comprant les entrades al web de la Fundació Cardona Històrica.

Arquitectònicament destaca L’espai interior, dividit en tres naus, una nau central amb una mida força considerable i dues naus laterals més estretes. Les naus es veuen creuades per un transsepte amb forma de creu llatina. La nau central és coberta amb volta de canó sobre arcs torals, que descansen sobre pilars cruciformes, i les laterals amb volta d’aresta. L’absis central, més baix que la nau, té inscrits set nínxols allargassats en el seu mur. L’exterior és decorat amb arcuacions i lesenes llombardes, i per un fris de finestres cegues al capdamunt de l’absis central.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià