L’aiguamoll de la Bòbila és un espai natural a 500 m al sud  de Santpedor, on antigament hi havia hagut una bòbila en la qual s’hi extreia argila per a la fabricació de teules i maons. Durant el segle XX el terreny es va anar rebaixant degut a l’extracció i l’àrea rebaixada s’inundava amb l’aigua procedent d’un aqüífer.

Actualment, l’Aiguamoll constitueix un espai d’interès natural, on es pot trobar vegetació i fauna pròpies d’ambients humits amb una notable diversitat d’organismes.
Les aus migratòries constitueixen un dels principals atractius del conjunt, ja que és habitual observar-hi ocells que aprofiten la situació estratègica de l’Aiguamoll per baixar-hi a descansar i reposar forces per seguir el seu camí. També és important el paper de l’Aiguamoll en la preservació de diferents espècies d’amfibis i rèptils, amenaçats en altres llocs per diverses circumstàncies (contaminació, espècies invasores, etc.).

L’espai, de propietat municipal, s’ha consolidat com un referent d’interès natural i educatiu i està dotat d’equipaments per a l’observació de la fauna, panells informatius i una aula de camp. La visita a l’Aiguamoll és lliure.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Fogons del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià

betebet

dalaman transfers

kalkan transfer

cheesecake

marmaris transfer

Bursa diş klinikleri