L’aiguamoll de la Bòbila és un espai natural a 500 m al sud  de Santpedor, on antigament hi havia hagut una bòbila en la qual s’hi extreia argila per a la fabricació de teules i maons. Durant el segle XX el terreny es va anar rebaixant degut a l’extracció i l’àrea rebaixada s’inundava amb l’aigua procedent d’un aqüífer.

Actualment, l’Aiguamoll constitueix un espai d’interès natural, on es pot trobar vegetació i fauna pròpies d’ambients humits amb una notable diversitat d’organismes.
Les aus migratòries constitueixen un dels principals atractius del conjunt, ja que és habitual observar-hi ocells que aprofiten la situació estratègica de l’Aiguamoll per baixar-hi a descansar i reposar forces per seguir el seu camí. També és important el paper de l’Aiguamoll en la preservació de diferents espècies d’amfibis i rèptils, amenaçats en altres llocs per diverses circumstàncies (contaminació, espècies invasores, etc.).

L’espai, de propietat municipal, s’ha consolidat com un referent d’interès natural i educatiu i està dotat d’equipaments per a l’observació de la fauna, panells informatius i una aula de camp. La visita a l’Aiguamoll és lliure.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià