Es tracta d’un edifici eclesiàstic del segle XII, de caràcter romànic, situat a la riba dreta de la riera de Marganell, en un pla de la vall, al municipi de Castellbell i el Vilar. Consta d’una única nau rectangular amb volta de canó, rematada per un absis a llevant, semicircular i cobert per un quart d’esfera i una teulada de lloses de pedra.

Una de les seves peculiaritats les trobem en el seu nom: tot i que biogràficament apareix amb el nom de Sant Jaume de Marganell, la denominació correcta és Sant Jaume de Castellbell. Presenta un bon estat i queda envoltada per camps de conreu, boscos i una finca rústica que hi ha a prop de fet és possible veure-hi cavalls des de l’església.

Descobreix també altres tresors de Castellbell i el Vilar que no et pots perdre com són l’Església de Sant Cristòfol, o el Castell de Bell.

Et recomanem

Els distintius de qualitat del Bages

Punt d'informació turísticaEstrella MichelinCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)Restaurants de les 4 temporades gastronòmiques del BagesEl Rebost del BagesDO Pla de BagesGeoparc de la Catalunya CentralBiosphere

Els camins del Bages

Parc de la Sèquia3 montsCamí de Sant JaumeCamí OlibaCamí Ignasià