Els germans Forn, amb la determinació del seu pare Joan, començen a fixar la mirada en la finca de Castellfollit del Boix per recuperar el batec dels vins ecològics en un racó ocult i paradisíac de Catalunya. Les vinyes estan envoltades d’extensions petites de cultius diversos, delimitades per feixes i terrasses que testimonien l’envergadura i la importància de la finca durant la segona meitat del S.XIX.

El celler se situa en un paratge assolellat a 650m d’altitud, on predomina el clima continental amb una amplitud i contrast tèrmic dia-nit, que promou la síntesi d’aromes en els vins.

Per altra banda, les varietats plantades són el Picapoll blanc, la Mandó i el Cabernet Franc. S’ha recuperat una vinya vella de Sumoll de l’any 1949. Tota la vinya és de propietat i per potenciar els paràmetres organolèptics i de qualitat, es treballa amb un rendiment baix de la vinya; la verema és manual amb caixes de 12 quilos

Et recomanem

Distintius de qualitat al Bages

Geoparc de la Catalunya CentralUNESCOBiospherePunt d'informació turísticaCarta Eureopa de Turisme Sostenible (CETS)El Rebost del BagesRestaurants gastronòmicsEstrella MichelinDO Pla de Bages

Ves al contingut